Întrebări frecvente
1. Veritel.ro conţine toate ofertele de pe piaţă?
Toţi furnizorii de servicii de telefonie fixă şi mobilă şi servicii de acces la internet fix şi mobil din România, care au oferte comerciale publice, au obligaţia de a le introduce în aplicaţia Veritel.ro. În plus, furnizorii au obligaţia să introducă în baza de date a aplicaţiei orice nouă ofertă comercială şi orice modificare a unor oferte existente în termen de 4 zile lucrătoare de la data lansării sau a modificării acestora.
 
Ofertele publice, spre deosebire de ofertele negociate/personalizate, sunt acele oferte standard, disponibile tuturor potenţialilor utilizatori din aria de acoperire a serviciului şi care întrunesc condiţiile de eligibilitate stabilite de furnizor la lansarea ofertei.
 
Pentru a fi posibilă comparaţia între planuri tarifare diferite şi complexe, anumite oferte (precum cele negociate sau cu o valabilitate mai mică de 30 de zile) nu pot fi incluse în aplicaţie. De asemenea, pentru a păstra relevanţa rezultatelor, aplicaţia combină o ofertă cu cel mult 5 extraopţiuni pentru a returna ofertele care se potrivesc cel mai bine cu criteriile introduse.
 
2. Dacă aleg oferta din Veritel.ro pot s-o cumpăr direct?
Veritel.ro nu este un magazin virtual. Dacă doreşti o anumită ofertă, este necesar să contactezi direct furnizorul.
 
3. Furnizorul poate refuza să-mi dea oferta pe care am ales-o din Veritel.ro?
Ofertele incluse în aplicaţie sunt publice, deci sunt, în principiu, disponibile oricărei persoane interesate. Operatorii au obligaţia legală de a nu discrimina nicio persoană prin refuzul de a-i furniza un serviciu fără motive temeinic justificate. Într-un astfel de caz, te poţi adresa ANCOM. Totuşi, dacă eşti deja clientul unui furnizor şi doreşti un plan nou tarifar oferit de acesta, este posibil ca modificarea planului tarifar existent să se realizeze doar pe baza prevederilor contractului pe care l-ai încheiat. De asemenea, în descrierea ofertei, pot fi specificate criterii care fac oferta disponibilă doar unei anumite categorii de persoane (de exemplu, pensionari, studenţi, persoane cu dizabilităţi etc.). Unele oferte pot fi valabile doar pentru o anumită arie geografică (de exemplu, oferte destinate anumitor localităţi), sau pot varia în funcţie de modul de achiziţie (magazine sau online). Asigură-te că te încadrezi în termenii şi condiţiile ofertei pe care o selectezi.
 
4. Cum mă asigur că ofertele afişate sunt disponibile şi la adresa mea?
Pentru serviciile de telefonie şi acces la internet la un punct fix, furnizorii introduc acoperirea serviciilor la nivel de judeţ şi localitate, iar la interogarea aplicaţiei ţi se solicită selectarea acestor criterii de căutare. Pentru Bucureşti, acoperirea este delimitată la nivel de sector. Ca să afli dacă serviciul poate fi instalat şi la adresa ta, trebuie să contactezi operatorul pentru o verificare a disponibilităţii serviciului la nivel de stradă/imobil.
 
5. Toate rezultatele sunt corecte? Modelul de calcul a fost testat?
Algoritmul de calcul este unul complex, fiind validat şi lansat în urma mai multor teste. Intervenţia externă asupra datelor nu este posibilă, întrucât a fost implementat un sistem avansat de securitate a datelor.
 
Operatorii au obligaţia să introducă orice ofertă nouă sau modificare a uneia existente în termen de 4 zile de la apariţia sa. Datele introduse sunt asumate de către operatori prin semnătură electronică, fiind necesară şi aprobarea ANCOM pentru ca acestea să devină publice.
 
Acurateţea rezultatelor căutării depinde de datele furnizate de operatori, dar şi de cele introduse de utilizatori privind consumul estimat, precum şi de presupunerile utilizate de algoritmul de calcul şi de aproximările rezultate din datele statistice utilizate. Poţi afla mai multe despre algoritmul de calcul consultând informaţiile din secţiunea Cum funcţionează.
 
6. Ce se întâmplă cu ofertele care conţin şi alte servicii ce nu au fost incluse în aplicaţie? (de exemplu, televiziunea)
Veritel.ro este destinat exclusiv comparării ofertelor de telefonie şi internet şi nu a fost concepută pentru a realiza şi comparaţii ale ofertelor de televiziune. În cazul în care pachetele de servicii de telefonie şi acces la internet conţin şi serviciul de televiziune, acest lucru poate fi menţionat de furnizor în descrierea ofertei, comparaţia realizându-se în funcţie de preţul total al pachetului.
 
7. Nu ştiu exact cât consum. Ce date introduc?
În mod normal, cu cât introduci criterii de căutare mai exacte, cu atât rezultatele obţinute pot să te ajute mai bine în alegerea celei mai potrivite oferte pentru nevoile tale de consum. De exemplu, dacă te interesează o ofertă nouă pentru serviciul de telefonie şi eşti deja utilizator al unui asemenea serviciu, te sfătuim să analizezi o factură detaliată şi să observi ce destinaţii obişnuieşti să apelezi (în reţea, în afara reţelei, fix/mobil etc) şi câte minute/SMS-uri consumi în mod normal pe zi sau într-o lună.
 
Dar dacă nu ştii exact cât consumi, poţi selecta un comportament de consum prestabilit (Ocazional, Mediu, Intensiv), caz în care anumite valori de consum afişate sunt prestabilite. Aceste valori sunt calculate pe baza datelor statistice furnizate semestrial de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice către ANCOM. Poţi modifica unele dintre aceste valori dacă ţi se pare că ele nu sunt apropiate de consumul tău.
 
8. Vreau să cumpăr şi un echipament la preţ subvenţionat. Găsesc şi astfel de oferte în Veritel.ro?
Veritel.ro te ajută să găseşti oferte de servicii de telefonie, internet şi pachete formate din aceste servicii. Este, în primul rând, un instrument de comparare a planurilor tarifare pe baza consumului efectiv, pe durata utilizării unui serviciu. Ofertele de echipamente (telefoane, tablete, laptop-uri etc.) nu au fost incluse în algoritmul de calcul al aplicaţiei. Totuşi, există printre ofertele afişate promoţii ce pot presupune şi o reducere la achiziţionarea unui echipament, aspect menţionat la rubrica Promoţie.